scroll-down

Ambulante zorg

Wij werken thuis samen met jou en/of andere gezinsleden naar totaalherstel op eigen tempo. Door onze ervaring en netwerk is de mate van onze zorg vrijwel onbeperkt.

NU AANMELDEN

Ambulante begeleiding valt altijd onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Als je twijfelt of jij hiervoor in aanmerking komt informeer dan in de gemeente waar jij woont naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie. Ambulante zorg staat voor alles wat je niet alleen kunt, tijdelijk of permanent. Infinitas Care helpt jou of het hele gezin mee met het behalen van de gestelde doelen. Deze kunnen zijn: zelfstandigheid, dus van de boodschappen doen, het omgaan met geld, de dag en mogelijk je levensstijl rijker en zinvoller maken, jou helpen bij het vinden van scholing of werk, maar ook het leggen van contacten zien wij als vaardigheid die jouw netwerk kan uitbreiden. Kortom, er zijn zoveel diverse vormen van maatschappelijke heuvels die wij jou of het gezin graag helpen beklimmen. Ongeacht jouw maatschappelijke achtergrond of leeftijd. Infinitas Care neemt de tijd die jij nodig hebt, om weer op kracht te komen.


 

Coaching & begeleiding

Individuen, gezinnen, maar ook zorginstanties en instellingen begeleiden wij naar een goed en maatschappelijk verantwoord resultaat.

NU AANMELDEN

Kun jij in de huidige thuissituatie ondersteuning gebruiken? Dit is meestal het geval als je vastloopt in je studie, stage of op het werk. Misschien kan je met jouw ouders of andere gezinsleden niet langer overweg. Wil jij binnenkort op jezelf wonen maar lijkt het allemaal zoveel en weet je daarom niet hoe dit te realiseren? Wat zijn jouw talenten en hoe kan je deze inzetten zodat je weer voelt dat je ertoe doet in de maatschappij? Dit zijn allemaal vragen die je met de coaching & begeleiding van Infinitas Care kan bespreken en oplossen zodat het toekomstperspectief weer duidelijk in het zicht komt. Wij zijn altijd volledig gericht op het ontwikkelen en trainen van de cliënt zodat deze de verkregen zelfredzaamheid vasthoudt voor het leven. En wij weten dat dit niet over één dag gaat. Onze programma’s zijn daarom gebaseerd op herhaling van de toegepaste technieken. De coaching & begeleiding kan worden geïntegreerd met huidige zorg- en onderwijs organisaties waar er reeds hulp voor handen is. Samen kijken wij dan met de andere hulpverleners waar welke ondersteuning vereist is om tot een gezond resultaat te komen voor de cliënt en diens omgeving. Uiteraard word het netwerk van de cliënt op diens keuze en mogelijk ons advies niet buiten beschouwing gelaten.


 

Werken & wonen

Ben je tevreden met de situatie waarin je nu woont & werkt? Of voelt het nog niet helemaal als jou? Wij ondersteunen van begeleid wonen tot aan je eigen appartement en baan.

NU AANMELDEN

Wonen in Nederland kent veel verschillende vormen. Begeleid of begeleid Plus (extramuraal), hetzij in beschermde vorm of niet, in een gezinshuis, diverse opvanginstellingen maar ook gewoon op jezelf in een huis of appartement. Met 24-uurs zorg of zelfstandig. Nou is de vraag wat er bij jou en op jouw situatie aansluit. Ook wanneer je een beperking hebt kan het lastig zijn op jezelf te wonen en voor jezelf te zorgen. Vaak hebben naasten ook niet altijd de tijd en ruimte om er voor jou te zijn op momenten dat je dit nodig hebt. Wij kunnen jou assisteren bij het vinden van zo’n woonplek die op jouw wensen aansluit, maar er wordt door ons altijd eerst gekeken naar mogelijkheden binnen je huidige woonsituatie en dagbesteding. Er zijn momenteel ongeveer 30.000 mensen met een beschermd wonen indicatie. Over de jaren zal dit aantal met ongeveer de helft worden teruggebracht omdat steeds meer mensen vanuit beschermd wonen zullen doorstromen naar begeleid wonen, dus met ambulante ondersteuning. Mocht jij ons advies hierin nodig hebben of wil je enkel kijken naar de mogelijkheden qua werken en wonen, contacteer ons vandaag nog. Zodat wij kunnen kijken welk behandelplan naadloos op jou situatie aansluit.   


 

infinitas-care-puzzel-02